Biografie van Jutta Leerdam

    Algemene informatie over Jutta Leerdam

    Leeftijd: 22

    Geboren: 30 december 1998

    Sterrenbeeld: Steenbok

    Lengte: 1,81 m

    Beroep: schaatsster

    Relatie: ja

    Vriend: Koen Verweij

    Familie: 2 zussen, Merel Leerdam en Beaudine Leerdam. 1 broer, Kjeld Leerdam

    Kinderen: geen

    Jutta Leerdam is langebaanschaatsster. Ze heeft al drie belangrijke prijzen op haar naam staan in haar prille carrière: zo won ze de wereldtitel allround op het WK voor junioren, het NK sprint en samen met de Nederlandse ploeg werd ze wereldkampioen. Niet alleen op sportgebied gaat het Jutta voor de wind, ook in de liefde heeft ze haar geluk gevonden. Ze heeft al een paar jaar een relatie met schaatser Koen Verweij! Hij vertelde begin 2019 bij Jinek dat hij zijn eigen carrière even op een lager pitje heeft gezet, en nu Jutta aanmoedigt waar hij kan.

    Jutta Leerdam Instagram

    Naast haar schaatscarrière heeft Jutta meer dan 100.000 volgers. Hier heeft ze ook veel plezier in, zo vertelt ze bij Jinek. Dit is niet puur voor haar plezier, maar is ook professioneel handig. Niet alleen via haar sport trekt ze sponsoren aan, maar ook via haar Instagrampagina. Ook maakt ze samen met iedereen in haar team vlogs.

    Mooiste sportvrouw Jutta

    Ze is in 2019 uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van het jaar. Jutta zelf is er trots op. Aan RTL Boulevard vertelt ze dat ze er hard voor werkt, en het een eer vindt om de titel in ontvangst te nemen omdat er zoveel mooie vrouwen zijn. Haar geheim? Schaatsen natuurlijk! Jutta Leerdam poseerde voor LXRY en FHM, maar werd nog nooit naakt op de foto gezet.

    Eigen ploeg Team Worldstream

    In 2020 richtte Jutta Leerdam met haar vriend Koen Verweij een eigen schaatsploeg op: Team Worldstream. De twee hadden allebei moeite met het vinden van een nieuw team, dus besloten ze er zelf een te beginnen. Sinds haar overstap in 2020 gaat het sportief nog steeds uitstekend met Jutta Leerdam. Ze won in haar gloednieuwe pak van schaatsploeg Team Worldstream al meerdere malen goud op het NK, EK en WK.

    Vorig artikelBiografie van Jessie Jazz Vuijk
    Volgend artikelBiografie van Katja Schuurman