Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Annie Lennox

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    #3
    Ann (Annie) Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

    Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen. Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists. Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar was gegaan, ging ze verder als soloartiest. Lennox sprak daarna zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.
    Lennox' debuutalbum uit 1992, Diva, waarvan drie nummers ('Why', 'Walking On Broken Glass' en 'Little Bird') in de Engelse top 10 terechtkwamen, was over de hele wereld zeer succesvol. De eerste single van haar tweede soloalbum, 'No More "I Love You's"' won in 1996 een Grammy Award. Het nummer, een cover van 'The Lover Speaks', behaalde de tweede positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers, onder meer van Al Green, The Pretenders en The Temptations, en sloeg wederom heel erg aan in Europa.
    In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied 'Into the West', afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde soloalbum, Bare. Dit album werd goud en bereikte nummer 3 in Groot-Brittanië en nummer 4 in de Verenigde Staten, tot op heden haar hoogste albumnotering in Amerika. Er werden in Engeland geen singles uitgebracht, in Amerka kwamen Pavement Cracks, Wonderfull en A Thousand Beautiful Things uit op CD Maxi-single. Annie bereikte met de vele en diverse uitgebrachte remixes van alledrie de nummers de nummer 1-positie in de dancecharts.
    Op 4 juli 2006 werd Lennox benoemd tot erelid van de Royal Scottish Academy of Music and Drama (thans Royal Conservatoire of Scotland). In 2008 werd Lennox uitgeroepen tot een van de honderd beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

    In 2007 verscheen haar vierde soloalbum, Songs of Mass Destruction. De eerste single was 'Dark Road' en kwam uit op 25 september. Als tweede single werd het nummer 'Sing' uitgebracht, gezongen door Lennox en 23 belangrijke vrouwelijke artiesten, onder wie Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna. In 2009 verscheen The Annie Lennox Collection. Deze cd bevat haar grootste hits en twee nieuwe nummers, beide covers van Ash ('Shining Light', haar eerste top 40-hit in Engeland sinds 1995) en Keane ('Pattern of my Life'). Daarnaast verschenen alle hits op dvd. Het album was vooral in het Verenigd Koninkrijk een groot succes. In 2010 verscheen een nieuw album, A Christmas Cornucopia. Dit kerstalbum bevat covers van (on)bekende traditionele Britse kerstnummers (zoals 'God Rest Ye Merry Gentlemen') en een nieuw nummer, 'Universal Child', dat als single verscheen.
    Op 4 juni 2012 woonden tienduizenden mensen in Londen een jubileumconcert voor de Britse koningin Elizabeth II bij, die toen 60 jaar op de troon zat. Op het plein voor Buckingham Palace trad ook Annie Lennox op. Ze verscheen ten tonele in een lange, zwarte glitterjurk en een stel vleugeltjes. Ook haar band droeg vleugeltjes. Toepasselijk bracht ze een van Eurythmics' grootste hits, 'There Must Be An Angel (Playing With My heart)'. Een en ander werd rechtstreeks uitgezonden door enkele televisiestations.
    Reageer

    Annie Lennox
    Aangepast door admin; 4 oktober 2008, 08:55. Reden: De afbeeldingen zijn door het systeem verwijderd omdat deze niet meer aanwezig zijn op de host.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1k reacties
2.889k views
Laatste bericht
772 reacties
469k views
Laatste bericht
12 reacties
8k views
Laatste bericht
45 reacties
69k views
Laatste bericht
117 reacties
97k views
Laatste bericht
94 reacties
40k views
Laatste bericht
118 reacties
89k views
Laatste bericht
216 reacties
125k views
Laatste bericht
Werken...
X