Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Eva Jinek

Opvouwen

Biografie
Opvouwen

Van één van de presentatrices van WNL, naar een van de populairste talkshowhosts van Nederland. Eva Jinek heeft het behoorlijk gemaakt!

Privéleven

Eva Jinek werd 1978 geboren in Tulsa, Oklahoma. Yes je hoort het goed, de blondine heeft naast een Nederlands ook een Amerikaans paspoort. Toen Eva 11 was besloten haar ouders echter om Amerika te verruilen voor Nederland. Dit deden ze voornamelijk omdat ze hun kinderen in Europa wilden laten studeren. In 1997 begon Jinek met haar studie Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Zoals velen van ons wel weten is Eva in september 2018 moeder geworden van een zoontje met een ietwat spraakmakende naam. Hoe het zoontje van Eva Jinek heet? Haar zoontje heet Pax. Nu betekent Pax ‘’vrede’’ in het Latijn, maar wij vermoeden dat Eva inspiratie heeft opgedaan bij de IKEA, voordat ze de naam van haar zoontje koos.

Relaties

Voordat Eva een relatie kreeg met vriendlief Dexter, had Eva twee relaties waar vaak veel om te doen was in de media. Zo had de presentatrice van 2010 tot 2012 een relatie met de bekendste advocaat van Nederland, Bram Moszkowicz. Één jaar later kreeg de blondine een relatie met de bekenste Bioloog van Nederland, Freek Vonk (wij beginnen een patroon te zien).

Carrière

Na haar studie aan de Universiteit van Leiden ging Eva aan de slag bij de buitendlandredactie van de NOS. Hier hield ze zich voornamelijk bezig met het nieuws rond de Verenigde Staten. In 2008 was Eva voor het eerst op het scherm te zien als de presentatrice van NOS op 3. In 2011 stapte Jinek over naar omroep WNL. Hier presenteerde ze samen met BFF, Merel Westrik, het ontbijtprogramma Vandaag de Dag. Daarnaast had de blonde presentatrice ook een show op de zondag, genaamd Eva Jinek op Zondag.

In 2016 maakte Eva Jinek een documentaire over haar geboorteland de Verenigde Staten. Voor de documentaire De Verenigde Staten met Eva reisde ze door heel Amerika om mensen een indruk te geven van wat er daar speelt.

Sinds 2017 presenteert Eva haar eigen late night talkshow Jinek. Hierin bespreekt ze met haar tafelgasten de belangrijkste dingen die Nederland bezighouden.

Eind 2019 kondigde Eva Jinek aan te gaan stoppen bij de publieke omroep. Ze verhuisde haar talkshow Jinek in z’n geheel over naar RTL 4. Dezelfde show, veel meer geld!

Forum
X
 • Filter
 • Tijd
Clear All
nieuwe posts

  #1
  Reageer

  #2
  .


  .
  Reageer

  #3
  Reageer

  #4
  Iemand Jinek van 2 november gezien? Tijdens het interview met Baudet aardig wat inkijk
  Reageer

  #5
  .


  .
  tiny file upload
  Reageer

  #6
  Spannende foto
  Klik om te bekijken
  Reageer

  #7
  .


  .
  Reageer

Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
3k reacties
7.866k views
Laatste bericht  
725 reacties
1.415k views
Laatste bericht  
4k reacties
10.643k views
Laatste bericht  
9k reacties
16.702k views
Laatste bericht
door marco1980
 
98 reacties
483k views
Laatste bericht
door puma
 
152 reacties
1.001k views
Laatste bericht
door MarcoJ
 
125 reacties
342k views
Laatste bericht
door plantenbak
 
110 reacties
286k views
Laatste bericht  

Geef je mening
Opvouwen

Geef je mening
Opvouwen

Werken...
X