Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Nicole van Nierop

Opvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
Clear All
nieuwe posts

  #1
  Eerste screencap is afkomstig van de korte film Stilte na de storm. We zien hier een mannelijke acteur zand over de borst van Nicole strooien.
  GRTZ Huusje
  Reageer

  Nicole van Nierop
  Nicole van Nierop (Eindhoven, 1980) is een Nederlands actrice. Zij werd bekend door haar hoofdrol in de goed ontvangen eindexamenfilm Paradiso. Ook viel ze op als jonge dame in het sketchprogramma New Kids (on the Block).

  Van Nierop groeide op in Eindhoven maar verhuisde naar Amsterdam.

  Als kind speelde Van Nierop al graag toneel, maar het was pas na haar middelbare-schooltijd dat zij haar eerste acteeropdrachten aanvaardde. Spoedig daarna vertrok ze naar Australië, waar zij Engels ging studeren en werd aangenomen op de theaterschool van Rockhampton, Queensland.

  Na anderhalf jaar keerde Van Nierop terug naar Nederland en kreeg zij een hoofdrol aangeboden in Paradiso. Deze korte film werd genomineerd voor de Tuschinski Film Award.

  Na een periode van afwezigheid nam Van Nierop haar werk als actrice weer op en was zij te zien in diverse kleine films en Nederlandse series. Zij heeft een relatie met Richard Pama.

  In 2002 werd zij voor het eerst opgemerkt door haar hoofdrol in de korte film Paradiso. Ook speelde zij in 2006 een kleine rol in de film Wild Romance over het leven van Herman Brood.

  Van Nierop speelde een gastrol in de serie Intensive Care. Verder speelde zij kleine rollen in Russen en Grijpstra & De Gier. Haar bekendheid heeft zij echter voor een groot deel te danken aan haar hoofdrol Manuela van Grunsven in New Kids.

  Anders dan soms wordt gedacht, speelde Van Nierop geen rol in de film De Storm uit 2009. Het misverstand hieromtrent komt voort uit haar rol in de 30 minuten durende film Storm, die getoond werd op het Nederlands Film Festival van 2009.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
252 reacties
375k views
Laatste bericht
9 reacties
9k views
Laatste bericht
25 reacties
17k views
Laatste bericht
54 reacties
24k views
Laatste bericht
55 reacties
14k views
Laatste bericht
2k reacties
7.037k views
Laatste bericht
10 reacties
3k views
Laatste bericht
2k reacties
4.312k views
Laatste bericht
Werken...
X