Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Cindy Oudshoorn

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    Cindy Oudshoorn
    Cindy Oudshoorn is uniek in haar soort. Met haar spetterende performance en sterke vocalen onderscheidt zij zich van de talloze zangeressen die Nederland rijk is. Als docent put zij uit haar jarenlange, veelzijdige podiumervaring en als coach begeleidt zij (semi-) professionele zangers vakkundig richting podium. Cindy is met haar innemende en krachtige persoonlijkheid een even zo bijzonder podiumdier als docente en coach.

    Terwijl Cindy studeerde aan ArtEZ (opleiding Docent Drama te Kampen) deed zij haar praktische ervaring op in verschillende bands. Met o.a. Mata Hari, Swinging Mozart en French Kiss speelde ze in Nederland op menig bruiloft en bedrijfsfeest. Toen bleek dat de drama-opleiding haar niet de voldoening gaf die zij zocht, besloot Cindy haar kennis elders te zoeken. Ze ging vervolgens studeren aan de Academie Voor Lichte Muziek te Hilversum. Deze opleiding (onder leiding van John de Mol Sr.) duurde destijds vier jaar en Cindy genoot van alles wat de opleiding haar bood. In de lessen werd veel aandacht besteed aan tekstinterpretatie, podiumperformance en zangtechniek.

    Toen Cindy haar opleiding aan de AVLM had afgerond, wilde ze verder studeren; ze deed toelatingsexamen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en werd aangenomen. Echter, Cindy was op dat moment al zo druk met optreden en besloot hierdoor deze opleiding niet te vervolgen. Het feit dat de geboden lesstof niet aansloot op haar wensen maakte de keuze om ‘in de praktijk verder te studeren’ alleen maar makkelijker.

    De keuze bleek een heel goede, want vanaf dat moment ging het hard met Cindy. Ze zong een kerstjingle in voor (destijds) 3FM-deejay Jeroen van Inkel, en haar eerste single was een feit. ‘Soms als ik je zie’ werd in 1996 gereleased en belandde in de Nederlandse hitlijsten. Onder begeleiding van haar manager Willem De Bois bracht Cindy nog eens 2 singles uit; ‘Gedachten’ in 1997 en ‘Rug tegen de muur’ in 1998.

    Wat volgde was een mooie, inspirerende en bijzondere periode met de meest uiteenlopende optredens. Van radio tot televisie, van de ‘Veronica Truck’ tot beurzen. De zangeres Cindy Oudshoorn werd bekender en haar muzikale carrière kreeg steeds meer vorm.

    Het werd een drukke tijd voor Cindy. In 1998 kwam Cindy vast in de cast bij de beroemde Dinnershows van Wentink Events en in de prachtige musicals van de Efteling. Ook ging zij aan de slag als backing vocal; ze tourde met Ruth Jacott, Rob de Nijs, Rene Froger, Frans Bauer en Gerard Joling. In 2001 startte bij The First Showband en was ze bij deze band 2 jaar lang als frontvrouw te zien en te horen.

    2003 was om meerdere redenen een keerpunt; tussen alle bedrijven door studeerde Cindy in 2003 na 4 jaar bikkelen af aan de bekende grimeeropleiding Studio Bessels in Hilversum. Maar ook werd Cindy gevraagd om haar medewerking te verlenen aan de Rockopera ‘Merlin, Bard of the unseen’ en daarna in 2004 ‘Nostradamus’ van de symfonische rockband Kayak. Ondanks dat deze samenwerking in principe tijdelijk zou zijn, werd tijdens deze theatertours Cindy’s liefde voor Kayak aangewakkerd.

    Inmiddels was Cindy een veelgevraagd solo-artiest. Zo werd ze geboekt voor openings-acts en gastsoliste bij grote orkesten. In 2006 maakte ze deel uit van de cast van de theatertour ‘Queen in Concert’ van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Van deze theatershow werd een dvd gereleased.

    Echte liefde houdt stand… In 2008 werd de samenwerking met Kayak intenser. Cindy was inmiddels vast bandlid en vormde samen met zanger Edward Reekers het gezicht van de band. Samen aan het front vormden zij mede het nieuwe bandgeluid van Kayak. De cd ‘Coming up for air’ is het eerste album waarop Cindy niet alleen als zangeres is te horen, maar ook als songwriter. Samen met Pim Koopman schreef ze de stukken ‘Selfmade Castle’ en ‘Man in the cocoon’. Wat volgde was een spectaculaire clubtour, een single (‘Undecided’) en een fantastische ontvangst van het album door het publiek.

    Nadat de band in 2009 de cd ‘Letters from Utopia’ had opgenomen en gereleased trof een afschuwelijk feit de band. Drummer, componist en mede-oprichter van Kayak Pim Koopman kwam plotseling te overlijden. Voor de band en fans een trauma met een enorme impact. De ‘Letters from Utopia’-tour werd stopgezet en het voortbestaan van Kayak hing aan een zijden draadje. Om deze bijzondere man en muzikant te eren organiseerde Cindy Oudshoorn samen met Patrick Curfs een jaar later het ‘Pim Koopman Tribute Concert’. Het werd een prachtig concert met Hans Eijkenaar achter de drums in een bomvol Paradiso. Van dit concert werd een indrukwekkende dvd gereleased (http://kayakonline.biedmeer.nl/DVD).

    Toen zij, vanwege ziektevervanging, aan de slag ging als zangdocente bij De Muziekschool Twente (locatie Enschede) werd tevens een nieuwe liefde geboren. Het delen van haar kennis, het opleiden van jonge vocalisten en het voeren van interactie tussen haar en haar leerlingen bleek haar zo goed te passen dat Cindy zich verder wilde ontwikkelen als docente en coach. Wat volgde was een bloeiende lespraktijk vol inspirerende lessen aan de meest uiteenlopende talenten.

    Maar ook Kayak herpakte zichzelf. Hans Eijkenaar bleek als nieuw bandlid meer dan welkom en Kayak dook de studio in om met ‘Anywhere but here’ in 2011 terug te komen als nooit tevoren. Clubtours, lovende recensies, blije fans, prachtige nummers en een band waarvan het speelplezier afspat. Kayak is weer helemaal terug!

    Als zangeres van Kayak, gastsoliste bij orkesten, studiomuzikante (backing vocal) voor artiesten (Gerard Joling, Antje Montero e.d.), stem van tekenfilms (“Brother bear II, Harry Potter), docente en coach van leerlingen is Cindy inmiddels uitgegroeid tot een multi-inzetbare vocaliste.

    http://www.cindyoudshoorn.com/
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
44 reacties
30k views
Laatste bericht
28 reacties
39k views
Laatste bericht
12 reacties
47k views
Laatste bericht
11 reacties
13k views
Laatste bericht
16 reacties
20k views
Laatste bericht
11 reacties
8k views
Laatste bericht
13 reacties
16k views
Laatste bericht
20 reacties
17k views
Laatste bericht
Werken...
X