Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Mara Wilson

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    Mara Wilson
    Mara Elizabeth Wilson (Los Angeles, 24 juli 1987) is een Amerikaanse actrice, vooral bekend als Natalie in Mrs. Doubtfire en als Matilda in Matilda naar het boek van Roald Dahl.

    Mara heeft drie oudere broers (Danny (1979), Jon (1980) en Joel (1982)) en een jonger zusje (Anna (1992)).

    Toen ze vijf jaar was begon haar oudste broer te acteren in televisie reclamespotjes. Zij wilde dat ook en kreeg rolletjes in spotjes voor o.a. de Texaco en de Bank of America.

    Haar eerste grote rol in een film was die van Natalie in Mrs. Doubtfire (1993) met Robin Williams. Ze liet hierin al zien dat ze een talentvolle jonge actrice was.

    In het volgende jaar speelde ze in de televisiefilm A Time to Heal de rol van een klein meisje, wier moeder een hartaanval had gehad

    Haar grote doorbraak kwam met de remake van Miracle on 34th Street (1994) waar ze de schitterende rol van klein cynisch meisje had, die de magie leert kennen van de Kerstman. Omdat ze zelf joods is, kon ze zich goed inleven in de rol van een meisje dat niet in de Kerstman gelooft.

    Op negenjarige leeftijd speelde ze de rol van Matilda in Matilda (1996), de verfilming van een boek van Roald Dahl. Tijdens het filmen verloor Mara haar moeder aan borstkanker, maar ze sloeg zich er moedig doorheen tot verwondering en bewondering van haar volwassen collega's.

    Ze acteerde vervolgens in drie films. De laatste hiervan was in de rol van kleindochter van Peter Fonda in de filmversie van Thomas and the Magic Railroad (2000). Helaas deed de film het niet goed en was het ook het einde van haar filmcarrière als kind.

    In juni 2005 beëindigde ze haar middelbare school op de Burbank High School. In augustus 2005 speelde ze de hoofdrol in een productie van Rodgers en Hammersteins Cinderella uitgevoerd in het Ector Theater in Odessa, Texas. Hierna ging ze naar de New York University met toneel als hoofdvak.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1 antwoord
2k views
Laatste bericht
86 reacties
101k views
Laatste bericht
661 reacties
1.306k views
Laatste bericht
2k reacties
4.198k views
Laatste bericht
1k reacties
2.233k views
Laatste bericht
2k reacties
3.744k views
Laatste bericht
27 reacties
19k views
Laatste bericht
175 reacties
395k views
Laatste bericht
Werken...
X