Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Dilana Smith

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken


    Free Image Hosting by imgbox.com
    Reageer

    #2
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Free Image Hosting by imgbox.com
    Reageer

    Dilana Smith
    Dilana Smith (geboren Dilana Jansen van Vuren, Johannesburg, 10 augustus 1972) is een Zuid-Afrikaanse zangeres.

    Dilana werd opgevoed door haar moeder, de operazangeres en actrice Dina Smith. Haar achternaam veranderde van 'Jansen van Vuren' in 'Smith' rond haar tweede levensjaar toen haar moeder trouwde met haar stiefvader, die haar adopteerde. In haar jeugd geeft ze optredens in en rond Pretoria, Johannesburg. Wanneer ze zestien is, begint ze de groep Wozani. Met de single Dancing in the moonlight staat de groep zes op weken op #1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade.

    In 1996 verhuist Dilana naar Emmen en vormt met een nieuwe groep muzikanten de groep Caz. In drie jaar tijd treedt ze zo'n 500 keer met de band op en verkopen ze 12.000 demo-tapes.

    In mei 1999 belt producer Erwin Musper haar op met de vraag of ze een duet wil opnemen met Jan Koster. De samenwerking blijkt te bevallen: op haar debuutalbum Wonderfool is een groot deel van de nummers afkomstig van Jan Koster. Eén van de singles van dit album, To all planets, wordt als soundtrack gebruikt voor de film Lek.

    Door haar platenmaatschappij werd overigens 1975 als geboortedatum aangehouden. Men dacht dat haar kansen in de muziekwereld zo gunstiger werden.

    Inmiddels heeft Smith meer dan 500 optredens op haar conto staan en zij verkocht zelf meer dan 12.000 demo's aan haar fans. Haar eigen fanclub telt 7.000 leden en dat tekent ook al de kwaliteit van deze zangeres. Velen zullen nog haar optreden herinneren tijdens het Radio 538 programma 'Evers Staat Op' in het olympische Sydney. Wonderfool werd door de Nederlanders in de harten gesloten en inmiddels zijn andere nummers als Breakfast in Central Park, Do You Know en To All Planets stevige hits geworden. Dilana was een graag geziene artieste op popfestivals en het lag dus ook wel in de lijn van de verwachting dat zij ook uitgenodigd zou worden voor de Marlboro Flashback Tours, waarin zij Skunk Anansie speelde.

    Dilana is als tweede geëindigd met het Amerikaanse programma Rock Star: Supernova. Ze is momenteel bezig met het opnemen van een nieuwe single met Gilby Clarke. (Guns N' Roses)
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1 antwoord
2k views
Laatste bericht
89 reacties
102k views
Laatste bericht
661 reacties
1.306k views
Laatste bericht
2k reacties
4.199k views
Laatste bericht
1k reacties
2.234k views
Laatste bericht
2k reacties
3.745k views
Laatste bericht
27 reacties
19k views
Laatste bericht
175 reacties
395k views
Laatste bericht
Werken...
X