Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Karin Tanghe

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Nog bedankt voor de Bio, kan me eigenlijk niet zoveel schelen wie ze is, met zo'n voorgevel is ze altijd welkom op dit Forum!!!!
    Reageer

    #2
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    Karin Tanghe
    Karin Tanghe (Torhout, 13 april 1957) is een Vlaamse actrice.

    In 1984 studeerde ze af aan de Studio Herman Teirlinck in de kleinkunstafdeling.

    Als freelance actrice was ze actief in het theater en in televisieseries. Heel wat stukken bracht ze samen met regisseur en gedurende een tijd partner Dirk Tanghe, waaronder De getemde feeks, Nora en Zwijg kleine. In de herfst van 2012 stond ze nog in regie van Dirk Tanghe op de planken in zijn bewerking van De meeuw voor jeugdtheater HETPALEIS. Bij jeugdtheater Kopergietery speelde ze in onder andere Voetstappen in de nacht (in een regie van Eva Bal) en De Matrassenkoning (in een regie van Yahya Terryn en Olivier Roels).

    Als televisieactrice is ze onder meer gekend van haar vertolking als Koningin Angina in de jeugdserie Kulderzipken en die van Margot Van Wijck in de telenovela Sara. Ze vertolkt de rol van Lea, de moeder van Tom Naegels in de verfilming van diens boek Los in de langspeelfilm Los van Jan Verheyen.

    Ze speelde gastrollen in de televisieseries De Kotmadam (Simonne), Heterdaad (Nicole Callens), Recht op Recht (Marijke Peeters), Sedes & Belli (Magda Caesar), Witse (Marleen Vanaecke), Rupel (Bea Steenlandt), De Kavijaks (Visverkoopster), Aspe (Viviane Blanckers), Flikken (Directrice in 1999, Lieve Mertens in 2004, Marianne Van Dijck, de partner van commissaris Nauwelaerts in 2006), de Anneliezen, F.C. De Kampioenen, Code 37, De Vijfhoek (Yvonne in 2012) en in de jeugdserie Zingaburia (Mamsiepamsie in 2012).

    Zij was de partner van toneelregisseur Dirk Tanghe en is moeder van acteur Wietse Tanghe en filmmaker Sjoerd Tanghe.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1 antwoord
2k views
Laatste bericht
89 reacties
102k views
Laatste bericht
661 reacties
1.306k views
Laatste bericht
2k reacties
4.199k views
Laatste bericht
1k reacties
2.234k views
Laatste bericht
2k reacties
3.745k views
Laatste bericht
27 reacties
19k views
Laatste bericht
175 reacties
395k views
Laatste bericht
Werken...
X