Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Lita Ford

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    Lita Ford
    Lita Rossana Ford (23 september 1958, Londen, Engeland), bekend als Lita Ford, is een in Engeland geboren Amerikaanse solo zangeres en gitariste van de naar haar vernoemde band. Voordat ze onder haar eigen naam furore maakte, was ze de gitariste in The Runaways, naast Joan Jett, die vooral bekend werd van Joan Jett and the Blackhearts.

    Haar daadwerkelijke naam is onbekend. Diverse bronnen meldden dat ze “Carmelita” zou heten, maar Lita zelf ontkent dit. Ook de daadwerkelijke geboortedatum van Lita Ford staat ter discussie. Ze is in 1958 geboren, maar de geboortedatum 23 september is een aanname. Ook de data 15 september en 19 september worden regelmatig gemeld.
    Op vierjarige leeftijd verhuisde Lita van Engeland naar Amerika, waar ze als 11 jarige begon met gitaar spelen. Haar grote voorbeeld op dat moment was Ritchie Blackmore. Op 16 jarige leeftijd wordt ze al doorgelaten na een auditie bij The Runaways, als sologitarist. Lita kan ook drummen, keyboard en basgitaar spelen
    Lita was getrouwd met Jim Gillette (zanger van Nitro), van 1994 tot en met 2011. Ze kregen samen twee zonen, James en Rocco Gillette. Ze is ook getrouwd geweest met toenmalig W.A.S.P. gitarist Chris Holmes. In die periode zong ze ook een nummer in voor W.A.S.P, "The Headless Children" (1989). Ook is ze verloofd geweest met Black Sabbath gitarist Tony Iommi.

    Lita was pas 16 jaar toen ze gevraagd werd voor The Runaways, een rockband die volledig bestond uit vrouwen. In die band speelde ook Joan Jett, die solo ook een aantal hitparade successen haalde, onder begeleiding van Desmond Child. De band sleepte al snel een contract binnen en bracht in 1976 hun eerste album uit. De capaciteiten van Lita Ford als solo gitarist snoerde critici, die de band als een gimmick zagen, al snel de mond. Dat kon echter niet voorkomen dat de band in 1979 uit elkaar viel. De voornaamste reden die hiervoor genoemd wordt, is dat Joan Jett een combinatie van pop en punk voor ogen had, terwijl Ford en drummer Sandy West de kant van hardrock op wilde blijven gaan. The Runaways bracht vier studio-albums uit, in slechts vier jaar tijd.

    Het duurde Ford tot 1983 om een soloproject van de grond te krijgen. Haar eerste album, ‘Out For Blood” (1983) was een commerciële teleurstelling. Met “Dancin’ OnThe Edge” (1984) blijft het grote succes weliswaar ook nog uit, maar weet ze zichzelf al beduidend veel beter in de kijker te spelen bij het hardrockpubliek en de media. Een deel van dit succes was te danken aan het feit dat Ford er minder moeite mee begon te krijgen haar sexappeal in de strijd te gooien, waardoor ze regelmatig schaars gekleed op posters verschijnt. Van dit album wordt een aantal singles uitgebracht die haar haar eerste hitparade successen brengen in diverse landen.

    Het promoten van haar singles kostte dusdanig veel tijd,dat ze niet toekwam aan een nieuw album schrijven. Ze had ze nog wel “The Bride Wore Black” opgenomen met Toni Iommi,maar die is nooit uitgebracht. De reden hiervoor was volgens haar dat haar toenmalige platenbaas geen brood zag in heavymetal. “The president was a country fan and he didn't have a clue as what to do with me". Pas in 1988 brengt ze het album “Lita” uit. Ze was inmiddels toegetreden tot het management van Sharon Osbourne. Op dit album lijkt ze voor het eerst een compromis te sluiten tussen haar liefde voor echte hardrock en popmuziek. Ook schakelt ze de hulp van anderen in, waaronder Nikki Sixx (Mötley Crüe, waar ze het nummer "Falling In And Out Of Love"mee schrift. Het nummer "Close My Eyes Forever" van dat album, dat ze zingt als duet met Sharon’s echtgenoot Ozzy Osbourne zou haar grootste hit tot nu toe worden.

    De albums daarna leveren haar nooit meer de hits die ze met het album Lita scoorde en met het album “Black” (1994) in 1995 neemt ze voorlopig afscheid van het publiek. Ze richt zich in deze periode op haar huwelijk met Jim Gillette en de twee zoons die ze met hem krijgt. In juni 2008 laat Ford voor het eerst weer van zich horen en ze begint met een nieuwe formatie live optredens te geven. In 2009 brengt ze haar eerste album in bijna 15 jaar uit, “Wicked Wonderland”. Het brengt haar weer volop in de spotlights en ze speelt weer op alle grote heavy metal festivals. Het zou nog 2012 duren voor ze weer aan album uitbracht, met de titel “Living Like A Runaway”, waarmee ze een knipoog naar haar eigen muzikale verleden geeft. Volgens website Lords of Metal kan ze naar haar oude stijl terugkeren omdat ze de muzikale invloed van haar ex man op haar sound niet langer hoeft te verweven in haar muzie, wat nog wel het geval was op “Wicked Wonderland”.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
2k reacties
3.744k views
Laatste bericht
26 reacties
19k views
Laatste bericht
175 reacties
395k views
Laatste bericht
83 reacties
48k views
Laatste bericht
219 reacties
125k views
Laatste bericht
2 reacties
419 views
Laatste bericht
859 reacties
1.243k views
Laatste bericht
18 reacties
34k views
Laatste bericht
Werken...
X