Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Chaka Khan

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    Chaka Khan
    Chaka Khan, artiestennaam van Yvette Marie Stevens (North Chicago (Illinois), 23 maart 1953) is een Afro-Amerikaanse zangeres.

    Zij is het oudste kind van van de vijf kinderen van Charles Stevens and Sandra Coleman. Haar zuster Yvonne Stevens is bekend als de zangeres Taka Boom. Haar enige broer Mark Stevens vormde de funkgroep Aurra.

    Aan het eind van de jaren 60 vormden Chake Khan en haar sister Taka Boom de zanggroep Shades of Black en werden lid van de Black Panther Party. Tijdens de Black Panther periode, kreeg zij de naam van een Afrikaanse Shaman "Chaka Adunne Aduffe Hodarhi Karifi" . In 1969, verliet zij de Panthers en trouwde in 1970 met de Indiase bassist Hassan Khan. Na de scheiding hield zij de naam van haar ex-man als achternaam en artiestennaam. Op twintigjarige leeftijd werd zij zangeres bij de funkband Rufus. Dankzij Stevie Wonder brak ze in 1974 in de popmuziek door met het nummer Tell Me Something Good.

    In de late jaren 70 scoorde zij een grote discohit met I'm Every Woman, een nummer dat later door Whitney Houston ten gehore werd gebracht. In de jaren 80 ging het succes verder met Ain't Nobody en een bewerking van een nummer van Prince, I Feel for You.

    Op 3 december 2004 ontving zij een eredoctoraat van het Berklee College of Music.

    In 2007 kwam Chaka Khan na een lange stilte terug met een nieuw album getiteld Funk This. Naast covers als Sign o' the Times van Prince en Castles Made of Sand van Jimi Hendrix, nam de toen 54-jarige zangeres voor het album ook een duet op met Mary J. Blige: Disrespectful.

    In 2008 maakte zij haar debuut op Broadway. Ze was dat jaar vanaf 9 januari te zien als Sofia in de musical The Color Purple. De productie staat al bijna twee jaar in het Broadway Theatre in New York.

    In 2010 ontving Chaka Khan de Edison Jazz Oeuvreprijs 2010 in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven. In 2011 kreeg ze een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1 antwoord
2k views
Laatste bericht
86 reacties
101k views
Laatste bericht
661 reacties
1.306k views
Laatste bericht
2k reacties
4.198k views
Laatste bericht
1k reacties
2.233k views
Laatste bericht
2k reacties
3.744k views
Laatste bericht
27 reacties
19k views
Laatste bericht
175 reacties
395k views
Laatste bericht
Werken...
X