Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Eva Jinek

Opvouwen

Biografie

Opvouwen

Van één van de presentatrices van WNL, naar een van de populairste talkshowhosts van Nederland. Eva Jinek heeft het behoorlijk gemaakt!

Algemene informatie over Eva Jinek

Leeftijd: 13-7-1978

Geboorte: Tulsa, Oklahoma

Lengte: 1,77 meter

Relatie: Ja, met Dexter van der Voorn. Exen van Eva zijn onder andere Freek Vonk en Bram Moszkowicz

Kinderen: Pax (zoontje)

Beroep: Nieuwslezeres, Journaliste en Presentatrice

Instagram: Eva gebruikt Instagram onder de naam @evajinek

Privéleven

Eva Jinek werd 1978 geboren in Tulsa, Oklahoma. Yes je hoort het goed, de blondine heeft naast een Nederlands ook een Amerikaans paspoort. Toen Eva 11 was besloten haar ouders echter om Amerika te verruilen voor Nederland. Dit deden ze voornamelijk omdat ze hun kinderen in Europa wilden laten studeren. In 1997 begon Jinek met haar studie Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Zoals velen van ons wel weten is Eva in september 2018 moeder geworden van een zoontje met een ietwat spraakmakende naam. Hoe het zoontje van Eva Jinek heet? Haar zoontje heet Pax. Nu betekent Pax ‘’vrede’’ in het Latijn, maar wij vermoeden dat Eva inspiratie heeft opgedaan bij de IKEA, voordat ze de naam van haar zoontje koos.

Relaties

Voordat Eva een relatie kreeg met vriendlief Dexter, had Eva twee relaties waar vaak veel om te doen was in de media. Zo had de presentatrice van 2010 tot 2012 een relatie met de bekendste advocaat van Nederland, Bram Moszkowicz. Één jaar later kreeg de blondine een relatie met de bekenste Bioloog van Nederland, Freek Vonk (wij beginnen een patroon te zien).

Carrière

Na haar studie aan de Universiteit van Leiden ging Eva aan de slag bij de buitendlandredactie van de NOS. Hier hield ze zich voornamelijk bezig met het nieuws rond de Verenigde Staten. In 2008 was Eva voor het eerst op het scherm te zien als de presentatrice van NOS op 3. In 2011 stapte Jinek over naar omroep WNL. Hier presenteerde ze samen met BFF, Merel Westrik, het ontbijtprogramma Vandaag de Dag. Daarnaast had de blonde presentatrice ook een show op de zondag, genaamd Eva Jinek op Zondag.

In 2016 maakte Eva Jinek een documentaire over haar geboorteland de Verenigde Staten. Voor de documentaire De Verenigde Staten met Eva reisde ze door heel Amerika om mensen een indruk te geven van wat er daar speelt.

Sinds 2017 presenteert Eva haar eigen late night talkshow Jinek. Hierin bespreekt ze met haar tafelgasten de belangrijkste dingen die Nederland bezighouden.

Eind 2019 kondigde Eva Jinek aan te gaan stoppen bij de publieke omroep. Ze verhuisde haar talkshow Jinek in z’n geheel over naar RTL 4. Dezelfde show, veel meer geld!

Foto's

X
 • Filter
 • Tijd
Clear All
nieuwe posts

  #1
  .  .
  Reageer

  #2
  Oorspronkelijk gepost door exciter Bekijk bericht

  Lekker hoor!
  Waar is dit van?
  Staat op de hoofdpagina hier.

  Eva Jinek steelt de show in Boerderij van Dorst
  Reageer

  #3
  Oorspronkelijk gepost door wieteke Bekijk bericht
  ..
  Lekker hoor!
  Waar is dit van?

  Reageer

  #4
  Prikkelend plaatje
  Klik om te bekijken
  Prikkelend plaatje
  Klik om te bekijken
  Reageer

  #5
  Reageer
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
863 reacties
2.471k views
Laatste bericht
2k reacties
2.448k views
Laatste bericht
113 reacties
176k views
Laatste bericht
585 reacties
1.634k views
Laatste bericht
3k reacties
8.109k views
Laatste bericht
56 reacties
313k views
Laatste bericht
79 reacties
292k views
Laatste bericht
318 reacties
617k views
Laatste bericht
Werken...
X