Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Maxima Zorreguieta

Opvouwen

Biografie

Opvouwen

Algemene informatie over Máxima Zorreguieta

Leeftijd: geboren op 17 mei 1971

Geboorteplaats: Buenos Aires, Argentinië

Volledige naam: Máxima Zorreguieta Cerruti

Lengte: 1,78 meter

Relatie: ja

Man: Willem-Alexander

Kinderen: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (dochter) Alexia Juliana Marcela Laurentien (dochter) Ariane Wilhelmina Máxima Ines (dochter)

Broers/Zussen: Inés Zorreguieta (zus) Dolores Zorreguieta López (zus) María Zorreguieta López (zus) Ángeles Zorreguieta López (zus) Martín Zorreguieta Cerruti (broer) Juan Zorreguieta Cerruti (broer)

Ouders: Jorge Zorreguieta (vader) Maria del Carmen Cerruti (moeder)

Prinses van Oranje: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria

Instagram: Máxima gebruikt Instagram onder de naam @maximaqueen

Haar officiële titel is: Máxima Zorreguieta, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg. Technisch gezien is ze geen koningin, maar zo wordt ze wel informeel aangeduid.

Persoonlijke informatie Maxima Zorrequita

Máxima is geboren in Buenos Aires, Argentinië op 17 mei 1971 als oudste kind van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. Haar vader was staatssecretaris tijdens het Vidal-regime, een beleid dat tegenstanders met de harde hand de mond snoerde. Velen mensen verdwenen in de tijd die ook wel de ‘Vuile Oorlog’ genoemd werd.

Toen Máxima in 1999 een relatie met kroonprins Willem-Alexander kreeg, was niet iedereen hier blij mee. Hoewel haar vader niet had deelgenomen aan de verdwijningen, werd hem dit wel aangerekend en was hij niet welkom op haar bruiloft met de kroonprins in 2002.

Een beetje dom-uitspraak

Ondanks het controversiële verleden van haar vader, werd Maxima zelf goed ontvangen in Nederland en wekte ze indruk door snel Nederlands te leren. Toen ze haar man ‘een beetje dom’ noemde, had Nederland haar in het hart gesloten. Haar bruiloft op 2 februari 2012 trok ruim 6 miljoen kijkers. De Argentijnse heeft daarna drie kinderen gebaard. Van oud naar jong: Amalia, Alexia en Ariane.

Nevenactiviteiten

In 2007 kreeg ze kritiek te verduren toen ze in een toespraak vertelde dat ze na 7 jaar dé Nederlandse identiteit niet gevonden had. Ze zou hiermee op politiek gevoelig terrein begeven hebben. Dit valt echter in lijn met haar maatschappelijke betrokkenheid en de onderwerpen waar ze zich sterk voor maakt. Zo zet ze zich in voor vrouwen uit etnische minderheden, homoacceptatie en financiële ontwikkeling.

Foto's

X
 • Filter
 • Tijd
Clear All
nieuwe posts

  #1
  Reageer

  #2
  Reageer

  #3
  Reageer

  #4
  Prikkelend plaatje
  Klik om te bekijken  Reageer

  #5
  Reageer
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
68 reacties
60k views
Laatste bericht
213 reacties
362k views
Laatste bericht
175 reacties
579k views
Laatste bericht
152 reacties
247k views
Laatste bericht
9k reacties
16.889k views
Laatste bericht
3k reacties
7.418k views
Laatste bericht
3k reacties
8.020k views
Laatste bericht
43 reacties
74k views
Laatste bericht
Werken...
X