Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Judith Jobse

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    Judith Jobse
    Judith Jobse (Culemborg, 19 februari 1970), als artiestennaam tot 2004 meestal aangeduid met enkel Judith, is een Nederlandse zangeres. Ze is voornamelijk bekend van haar hit "You", uit 2001.

    In 2004 wijzigde ze haar artiestennaam in Judith Jobse.

    Als kind kreeg Judith piano en gitaarles en zong in koortjes. Op haar 19e ging zij in Nijmegen studeren toen deed ze een band op de schoolband van de de hogeschool in Nijmegen. Het beviel haar zo goed dat zij tijdens haar HBO opleiding educatief creatief werk met als hoofdvak muziek en als bijvak drama koos. Vanaf haar 22e heeft Judith in verschillende bands gezeten. Ook deed ze verschillende keren mee met de regionale bandwedstrijd De Parel van de Betuwe, waar ze drie keer de prijs voor beste zangeres in de wacht sleepte. Tijdens haar studie in Nijmegen begon ze haar eigen nummers te schrijven.

    Zij kreeg landelijke bekendheid toen zij in 2000 het RTL 4-programma Your Big Break won. In 2001 stond ze wekenlang bovenin de hitlijsten met het winnende door haar zelf geschreven nummer You (geproduceerd door Humphrey Campbell). De single werd goud en ze kreeg een TMF-award voor meest veelbelovende act. Hierna volgde de singles Sorry, Scared en het album Blue Tears. In mei 2002 deed ze de Marlboro Flashbacks-tour met nummers van Madonna en in november/december kwam de single When it hits home (eindtune Big Brother 4) uit. In 2003 had ze op het internet een protestsong tegen de oorlog Fools rule the world.

    In 2003 zong zij de herkenningstune van Big Brother When it hits home.

    In 2004 greep zij met haar eigen compositie Love Me nét naast de eerste plaats tijdens het Nationaal Songfestival.

    Klassiek pianist Jeroen van Veen, bekend van onder meer de albums met Philip Glass en Simeon ten Holt, maakte een intieme pianoversie van een aantal nummers van Judith.

    In 2004 besloot zij na een aantal succesvolle jaren als zangeres en songwriter een muzikale pauze te nemen en het roer om te gooien. Ze richtte ze zich op succescoaching en stressmanagement voor artiesten. Daartoe had ze o.a. een opleiding gevolgd bij Hogeschool Nijmegen (1994 - Creatief Educatief Werk), Psychodidact (bachelor en master in stressmanagement), het Tarazat Instituut (Neuro Linguistisch Programmeren) en Interakt (Systemisch Werk).

    Vanaf 2008 begon zij weer muziek te maken. Eind 2008 was zij te horen op de kerstsingle van de Nederlandse band JUNE, genaamd Turn off the lights.

    In 2009 kwam de single 'Do you need me - Rick Snel featuring Judith Jobse' uit (Fektive Records-The Netherlands). Dit nummer was een samenwerkingsverband met de Nederlandse (trance) producer Rick Snel, die tevens haar man is. In maart 2010 kwam de single "Remember" uit (Afterglow Records-Germany). Beiden singles stonden in de internationale Trance Top-100 van Beatport. ´Remember´ kwam terecht op `Trance 100 2010` van Armada (label van Armin van Buuren). De samenwerking tussen Judith en Rick bleek zo productief dat er in 2010 begonnen is met de opnames voor een album in het genre pop. Dit album, genaamd ´Inner Life` komt in 2012 uit onder de artiestennaam Déva Dyne. Dit album is opgenomen in de Volver Studio in Tilburg. Nummers op dit album zijn geschreven door Judith Jobse en Rick Snel.

    De eerste single van het album, Someday, is in januari 2012 uitgekomen. Voor Someday werd een videoclip opgenomen met animaties, gemaakt door filmmaker en kunstenaar Awik Balaian

    In januari 2012 maakt kwam de single ´Jobse een nieuw album aan het opnemen met haar eigen genre (pop) dat eind 2010 uit zal komen. Op dit album staan naar verwachting o.a. een remake van het nummer "Fools Rule The World" en een nieuwe versie van het nummer "You". Het album wordt geproduceerd door Rick Snel (ook mede componist) en door Crip Theeuwes (Volver Studio Tilburg).
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
16 reacties
17k views
Laatste bericht
1k reacties
3.026k views
Laatste bericht
143 reacties
176k views
Laatste bericht
905 reacties
2.795k views
Laatste bericht
242 reacties
856k views
Laatste bericht
467 reacties
1.711k views
Laatste bericht
55 reacties
30k views
Laatste bericht
92 reacties
171k views
Laatste bericht
Werken...
X