Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Marijke Amado

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken


    GRTZ
    Huusje
    Reageer

    Marijke Amado
    Marijke Amado (Tilburg, 1 februari 1954) is een Nederlandse presentatrice, die ook bekend is van Duitse radio- en televisieprogramma's. Zij woont met haar zoon in het Belgische Hasselt.

    Na een opleiding tot edelsmid werkt zij als reisleidster en animator. Tijdens een cruise wordt zij door Rudi Carrell ontdekt en ingehuurd als assistente voor zijn televisie-uitzending Am laufenden Band, het Duitse Eén van de acht. Zij breekt door bij het grote publiek met de ARD-uitzending WWF Club, die uitgezonden wordt tussen 1980 en 1990. In het begin van haar carrière is zij tevens actief als zangeres. Zij heeft dan enkele bescheiden hits met de liedjes Ich tanze nie wieder Tango, Höpseke en Lass Uns Irgendwo Hingehn.

    Amado presenteert in 1989 het WDR-programma Easy. Hierin worden jonge mensen en hun talenten of hun hobby gepresenteerd. In 1990 acteert zij in de zesdelige ARD-kinderserie Unternehmen Jocotobi[1]. In 1991 speelt zij een gastrol in een aflevering van de RTL-serie Ein Schloß am Wörthersee en van januari 1992 tot in april 1992 presenteert zij de RTL-quizshow Superfan, waarin drie fans vragen met betrekking tot hun (aanwezige) idool moeten beantwoorden.

    Van 1990 tot 1998 presenteert Amado het RTL-kinderprogramma Mini-playbackshow. Vanwege slechte kijkcijfers krijgt de show in 1998 een remake en wordt zij vervangen door Jasmin Wagner. Samen met Franz-Josef Antwerpes presenteert zij tussen 1998 en 2000 bij de zender WDR het programma Amado und Antwerpes - Die Talkshow für Genießer. Tussen voorjaar 2008 en het najaar van 2009 presenteert zij elke 2 weken op de zondag-namiddag, samen met voormalige WWF-Club-collega Jürgen Triebel het radioprogramma Schlagerboulevard bij de zender WDR 4. In augustus 2009 wordt gestart met het uitzenden van de MDR talkshow Amado - der Talk. Dit gebeurt onregelmatig op de vrijdagavond en stopt op een gegeven moment.

    Zij blijft tegelijkertijd televisie-uitzendingen presenteren bijvoorbeeld met de Benelux als onderwerp of muziekprogramma's als het Schlagerfestival (Nederland) in 2010 in Kerkrade. Ook is zij vaker te gast in programma's als Alfredissimo, Zimmer frei!, Blond am Freitag, Planet Wissen, Kachelmanns Spätausgabe, Das perfekte Promi-Dinner, Volle Kanne, Lafer, Lichter, Lecker en Samstag Abend.

    Amado is tegenwoordig ook ondernemer. Zij is eigenaar van Step to the future. Hier worden televisiepresentatoren opgeleid. Ook speelt zij in enkele musicals, waaronder Die Schöne und das Biest.

    Zij wordt slachtoffer van huweljksperikelen en begint berooid aan een nieuw leven. Deze periode beschrijft zij in het autobiografische boek Mr. Bink - Vom Traummann zum Albtraum, dat in 2007 gepubliceerd wordt. Daarnaast houdt zij zich bezig met de milieu- en energieproblematiek en is zij voorzitter van haar eigen stichting wfwf (water for the world foundation), die zich tot doel gesteld heeft de derdewereldlanden te voorzien van schoon drinkwater.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
952 reacties
4.880k views
Laatste bericht
44 reacties
28k views
Laatste bericht
257 reacties
230k views
Laatste bericht
22 reacties
16k views
Laatste bericht
434 reacties
1.385k views
Laatste bericht
255 reacties
544k views
Laatste bericht
1k reacties
1.895k views
Laatste bericht
47 reacties
68k views
Laatste bericht
Werken...
X