Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Marike Jager

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    #2
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    Marike Jager
    Marike Jager (Amersfoort, 4 februari 1979) is een Nederlands singer-songwriter en presentatrice.

    De in Leusden opgegroeide Marike Jager leerde gitaarspelen tijdens het reizen. Ze trok als rugzaktoeriste door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië en schreef uiteindelijk in Zuid-Afrika haar eerste liedje Lizzy. Terug in Nederland studeerde ze Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht.

    Ze speelde haar eigen nummers voor het eerst op het open podium in het Kumulustheater in Maastricht. In 2003 won ze de Grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriter.

    Eind 2003 ontmoette ze toetsenist Henk Jan Heuvelink (Wurlitzer, Fender Rhodes piano bass, harmonium, piano) tijdens muziekproject Shaken not stirred van Stichting Dollypop. Samen zijn ze regelmatig te horen op diverse festivals, poppodia, theaters en radiozenders. Daarnaast waren ze drie jaar lang maandelijks te gast in het programma ***** van Radio 1. In 2005 maakten ze in eigen beheer de ep Focus.

    In de zomer van 2005 werd het eerste album opgenomen. Jager werkte samen met producent Joeri Saal in Studio 150 te Amsterdam. Diezelfde zomer was de band support voor de Canadese Leslie ***** in Tivoli de Helling. ***** was naar eigen zeggen "inspired to share the stage". Het debuutalbum, getiteld The Beauty Around, verscheen 15 mei 2006 op het label Morning Coffee Records – de distributie is in handen van V2 Records. Het album werd lovend ontvangen en bekroond met een Essent Award in 2007. De band speelde op het Lowlands Festival en was dat jaar de best verkopende act van het festival.

    Opvolger Celia Trigger werd eveneens opgenomen met producent Joeri Saal en technicus Roel Verberk in Studio 150, Amsterdam. Vanaf dat moment was de band compleet met drummer Nicky Hustinx. Het album werd goed ontvangen, en beloond met twee Edison-nominaties voor 'Beste vrouwelijke artiest' en 'Beste album'. Jager speelde twee clubtours en een theatertour. Celia Trigger stond enkele weken in de Nederlandse Top 40, en de Volkskrant omschreef Marike Jager als "authentiek en een aanwinst voor de popmuziek".

    In de herfst van 2009 speelde Jager haar eerste theatertour. Eén show werd vastgelegd en uitgebracht op dvd. The Magic Live Box bevat naast een live dvd (concert, documentaire, interview) en cd ook een extra cd met pianotracks, gespeeld door toetsenist Henk Jan Heuvelink.

    Het derde studioalbum, getiteld Here comes the night, kwam uit op 1 april 2011. De opnamen vonden plaats in de Jet Studio te Brussel. Meervoudig Grammy-winnaar Tchad Blake (onder anderen The Black Keys, Sheryl Crow, Tom Waits, Elvis Costello) mixte het album. De eigenzinnige songs en nieuwe sound werden lovend ontvangen door de pers. In september 2011 werd Marike Jager genomineerd voor twee Edisons: 'Beste Album' en 'Beste Vrouwelijke Artiest'.

    In 2012 speelt Marike in zo'n 75 theaters met haar theaterconcert 'Here comes the night'. Een muzikale reis door de nacht, waarbij de band wordt vergezeld door bijzondere audiomachines, het werk van geluidskunstenaar Geert Jonkers. Het concert is een ware belevenis en wordt mede daarom vastgelegd op DVD tijdens het concert in de Oosterpoort, Groningen.

    Voor de release van het debuutalbum richtte Jager samen met toetsenist Henk Jan Heuvelink in 2006 een eigen platenlabel op, genaamd Morning Coffee Records. Alle tot op heden uitgebrachte werken van Marike Jager verschenen bij dit label op cd en vinyl. Voorafgaand aan de release van Celia Trigger organiseerde het label een speciaal concert inclusief diner en overnachting in de Belgische Ardennen. Een klein gezelschap was getuige van een eerste liveoptreden met het nieuwe werk. In mei 2010 organiseerde het label vervolgens een feest met exclusief optreden in het Beauforthuis te Austerlitz. Een van de aanwezigen was ex-minister van cultuur Ronald Plasterk. In mei 2010 bracht Morning Coffee voor het eerst een album van een andere band uit: 6 Minutes South van de Nederlandse band Woost.

    Van 2009 t/m 2012 presenteerde Jager naast Eric Corton het Lowlands festival voor de VPRO op Nederland 3. Ook presenteerde Jager van 2010 t/m 2012 het Zwarte Cross Festival. Op 7 oktober 2009 was ze tafeldame bij De Wereld Draait Door.

    Daarnaast presenteerde ze voor de VPRO het programma Trendspotting.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
952 reacties
4.880k views
Laatste bericht
44 reacties
28k views
Laatste bericht
257 reacties
230k views
Laatste bericht
25 reacties
16k views
Laatste bericht
434 reacties
1.386k views
Laatste bericht
255 reacties
544k views
Laatste bericht
1k reacties
1.895k views
Laatste bericht
47 reacties
68k views
Laatste bericht
Werken...
X