Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Paula Udondek

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    #1
    Prikkelend Plaatje
    Klik om te bekijken
    Reageer

    Paula Udondek
    Paula Nkoyo Udondek (Lagos, 15 februari 1967) is een Nederlandse tv-presentatrice, actrice, columniste en (toneelstukken)schrijfster. Haar vader is een Nigeriaan, haar moeder een Nederlandse.

    Na de middelbare school studeerde ze twee jaar theaterwetenschappen en stapte vervolgens over naar de toneelschool. Na in 1993 te zijn afgestudeerd kreeg ze een studiebeurs voor een half jaar voor acteerlessen aan de universiteit van West Virginia. Na terugkomst is ze bij diverse Nederlandse theatergezelschappen werkzaam geweest.

    Udondek heeft verschillende televisieprogramma’s gepresenteerd zoals Waku Waku. Haar grote doorbraak op tv beleefde ze door het presenteren van de populaire quiz Get the Picture waarmee zij ruim drie jaar vijf maal per week op de buis verscheen. Ze heeft dit programma maar liefst 1215 keer gepresenteerd. Ook presenteerde ze een aantal jaar Knoop in je Zakdoek. Tevens presenteerde ze diverse festivals waaronder het Kinderrechtenfestival, HaSchiBa en de UITmarkt.

    Ook is ze ambassadrice voor de Hersenstichting en het boegbeeld van de Stichting VT&T. Van 2004 tot 2005 had ze wekelijks een column in onder andere de Haagsche Courant. Verder heeft ze diverse (toneel)stukken geschreven zoals "Komkommer & Kwel" en "Dit leven gaat voorbij" (een soapserie). Eveneens spreekt ze veel reclames in.

    In 2009 was zij kandidate in het AVRO tv-programma Wie is de Mol?, waarin ze afviel in de vierde aflevering.
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
241 reacties
856k views
Laatste bericht
55 reacties
30k views
Laatste bericht
92 reacties
171k views
Laatste bericht
275 reacties
258k views
Laatste bericht
341 reacties
379k views
Laatste bericht
158 reacties
93k views
Laatste bericht
226 reacties
411k views
Laatste bericht
2k reacties
3.387k views
Laatste bericht
Werken...
X