Aankondiging
Opvouwen
Er is nog geen aankondiging.

Foto's van Simone van Bennekom

Opvouwen
X
  • Filter
  • Tijd
Clear All
nieuwe posts

    Simone van Bennekom
    (7 januari 1988)

    Studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

    Simone van Bennekom is onderdeel van makerscollectief De Hollanders. Zij ontwikkelen, maken en produceren theater. Zij werkten met Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Arthur Japin en Spinvis aan nieuwe teksten en maakten samen o.a. de voorstellingen, De Hollanders, Absinthe, De Laatsten en Zugzwang. Daarnaast organiseert Simone de Theatrale Talkshow: De Hollanders Vragen Zonder Antwoord.
    Samen met Theater Bellevue ontvingen zij vorig jaar de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten. De komende twee jaar zullen De Hollanders met deze subsidie en onder begeleiding van Theater Bellevue een ontwikkelingstraject aangaan om nieuwe projecten te realiseren, hun artistieke stempel aan te scherpen en de stap zetten van jonge makers tot volwassen theatercollectief.

    Verder speelde Simone o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, deed meerdere producties bij NTGent, werkte en maakte bij het Grande Theater productiehuis en voor Frascati Producties. Ook speelde zij o.a. bij Het Muziektheater, stond op Theaterfestival Boulevard met Het Fabrikaat en op Oerol met De Peergroup en Firma Rieks Swarte
    Simone was op televisie te zien in onder andere Ramses, Divorce, Love Hurts, De Meisjes van Thijs, Met excuses voor het Ongemak, Rembrandt en Ik, Moordvrouw, Hart tegen Hard en Dokter Deen.

    Ook speelde zij in de korte films And Then One Day, Jij & Ik, Over Zonen en Hoogtepunt.
    Volgend jaar zal Simone te zien zijn in de nieuwe romantische komedie van Sanne Vogel, Brasserie Valentijn.

    Afgelopen theaterseizoen was Simone met De Hollanders te zien in hun derde grote voorstelling De Laatsten (**** NRC, ****Volkskrant, **** Theaterkrant) , geschreven door liedschrijver en componist Spinvis. Daarnaast speelt Simone meerdere karakters in verschillende filmpjes voor in de theatervoorstelling Van Gogh spreekt over het leven van Theo van Gogh.

    In maart organiseerde zij een nieuwe editie van De Hollanders: Vragen Zonder Antwoord en in het voorjaar kwamen de Hollanders uit met hun nieuwe voorstelling Meelopen. 1 februari speelde Simone mee met Nachtgasten in het Rasa Theater in Utrecht.

    http://www.simonevanbennekom.nl/
Updates
Opvouwen

Topics Statistieken Laatste bericht
1k reacties
5.020k views
Laatste bericht
416 reacties
1.383k views
Laatste bericht
61 reacties
333k views
Laatste bericht
971 reacties
4.901k views
Laatste bericht
231 reacties
804k views
Laatste bericht
624 reacties
1.276k views
Laatste bericht
50 reacties
145k views
Laatste bericht
16 reacties
48k views
Laatste bericht
Werken...
X